Premiera: HGTV Home&Garden, niedziela o 9:25
Powtórka: patrz "o nas"

Różane smakołyki

dodano: 28.02.2015

Jak zrobić różany cukier albo wodę różaną?

Pani Monika Ćwik, córka właścicieli szkółki zajmującej się produkcją róż, chętnie wykorzystuje płatki róż do przygotowywania ciekawych kulinarnych dodatków. 
 
Jednym z nich jest aromatyczny cukier, ucierany z płatkami w moździerzu. Przygotowuje też piękne płatki róż w białku i cukrze. Nadają się one doskonale np. do dekoracji ciast czy deserów.
 
Pani Monika przyrządza też wodę różaną, którą można wykorzystywać zarówno w kuchni (do deserów albo jako orzeźwiający napój) jak i jako naturalny kosmetyk.
 
Aby poznać dokładne wskazówki przygotowania tych smakołyków, wystarczy obejrzeć nasz materiał video - zachęcamy!
 
 
 
Dodaj do Facebook Twitter Blip Digg
wyślij znajomemu
95%
5%
oceń artykuł
Komentarze na forum
komentarze autor
Brak komentarzy na forum.

Poprzedni przepis

Sumak - źródło witaminy C

Sumak - źródło witaminy C

Kulinarne wykorzystanie malowniczego sumaka.

więcej »
Ocena
94%
6%
Facebook Twitter Blip Digg
 

Ostatni odcinek

Bergeniowy ogród nad rzeką (odc. 642)

Bergeniowy ogród nad rzeką (odc. 642)

Poszukując ciekawych ogrodów docieramy w okolice Kazimierza Dolnego nad Wisłą, do wsi położonej między wzgórzami w dolinie rzeki Bystrej. W tak malowniczym...

więcej »
Ocena
84%
16%
Facebook Twitter Blip Digg
 

Maja poleca

Opryski na mączliki

Opryski na mączliki

Jak ochronić róże przed mączlikami?

więcej »
Ocena
100%
0%
Facebook Twitter Blip Digg